Cum sa ajutam un bebelus sa doarma

Cum sa ajutam un bebelus sa doarma

Intrebatii-i pe majoritatea parintilor, care este cea mai dificila parte in a avea un nou-nascut si va vor spune cel mai probabil ca privarea de somn. In calitate de adulti, apreciem si ne trebuie somnul. Deci, atunci cand copilul nostru ne trezeste si ne intrerupe aceasta rutina, suferim. Dar noi nu suntem singurii care sufera de somn insuficient - copiii nostri o fac la fel de bine si din aceasta cauza, este in interesul tuturor sa ajutam copilul sa doarma cat mai bine posibil.

Stim cu totii ca in timpul somnului corpul nostrum se reface si se incarca cu baterii pentru o noua zi. Pentru copii, pe langa aceasta faza , are loc si cresterea si dezvoltarea. De aceea, bebelusii care nu cunosc fazele importante ale somnului, atat in timpul zilei, cat si in timpul noptii risca sa piarda oportunitati cheie de dezvoltare. Bebelusii care nu au un somn adecvat pot intalni probleme de dezvoltare care se exprima in anii urmatori.

Deci, ce ar trebuii sa faca noii parinti?

Ei pot incepe prin a urma cateva tehnici incercate si testate de alti parinti, dornici sa-si ajute copii sa doarma cat mai bine.

Rutina inainte de somn

Chiar daca, in calitate de adult, nu va place ideea unei astfel de vieti planificate, bebelusilor le place rutina. Motivul pentru care copiii raspund atat de bine la rutina este ca le permite sa inteleaga ce urmeaza si sa se pregateasca pentru aceasta. Cand stabiliti o rutina de culcare, le permite sa inteleaga ca exista o structura pentru serile lor si apoi invata sa anticipeze ce urmeaza.

Evitati stimularea

Pentru hranirea si schimbatul din timpul noptii incercati sa pastrati luminile la o intensitate scazuta si evitati sa vorbiti cu bebelusul sau sa faceti zgomote inutile. Prin faptul ca copilul nu se stimuleaza prea mult, aveti mai multe sanse sa pastrati copilul intr-o stare de somn, semi-somn, ceea ce va va ajuta sa il adormiti mai repede.

Majoritatea expertilor vor fi de acord ca somnul este un obicei care trebuie protejat si incurajat de parinti. Chiar daca multi dintre noi presupun ca somnul este cel mai natural lucru din lume, multi copii sufera de o intrerupere constanta a programelor lor de somn. In consecinta, starea lor de spirit si dezvoltarea poate suferi de asemenea.

Comentarii

  • Wally

    - acum o lună

    This website was... how do you say it? Relevant!! Finally I have found something which helped me. Kudos! dildok3 (<A HREF='https://xvj3gsdfghhfies.link/tags/dildok3/'>xvj3gsdfghhfies.link</A>)

Lasa un comentariu