Cum sa te joci cu copii de 1 an

Cum sa te joci cu copii de 1 an

In jurul varstei de un an copilasii incep sa fie mai activi , sa aiba chef de joaca , sa fie mereu in cautare de mari descoperiri . 
Iata cum ne jucam noi:

 1. Jocul cu mingea , la aceasta varsta reusesc sa prinda mingea in manute si sa o arunce . Se amuza teribil cand fugim in patru labe  dupa minge si i-o aruncam inapoi.
 2. Joaca cu masinutele. David, duce masinutele prin casa si sa faca br br , brum brum.
 3. Joaca cu animalutele . I-am cumparat mai  multe animalute, scotem sunete amuzante si ne jucam in diverse moduri explicandu-i cate un pic despre fiecare intr-un mod cat mai amuzant.
 4. Jocul de v-ati asunsea, ne  ascundem dupa masa , mobilier etc , si il lasam sa ne gaseasca si atunci reactionam foarte bucuros. David se ascund si el dupa perdea , usa etc 
 5. Puneti capacele la locul lor . Unora dintre copii le place foarte mult “sa mestereasca” la sticle/borcane - sa le puna si sa le scoata capacele . Luati borcane din plastic cu capacele mari si o sa vedeti cum copilul poate sa fie fascinat si jumatate de ora de "noua jucarie".
 6. Saritul pe pat , avionul , dansul , - tuturor copiilor le place sa sara pe pat . E la atitudinea ta daca vrei sa ii iveti cu asta sau nu . Pentru rasetele grozave noi il ajutam sa sara pe pat . Avionul - tineti copilul in pozitie de avion si fugiti repede prin casa.
 7. Puzzle - unii copii ar putea sa inceapa sa fie interesati si sa reuseasca sa rezolve puzzle din 2 piese.
 8. Multi copiii incep sa imite din comportamentele noastre - vor duce telefonul la ureche alo alo , - putetei face un joc de rol cu o conversatie pe diferite voci , vor vrea sa se joace cu matura , aspiratorul :) - puteti sa luati o maturica si un foras care sa fie ale lui si sa se joace . David e fascinat de matura , cabluri , aspiratoare. 
 9. Ii va placea sa se joace cu lingurile , castroanele , ce distractiv e sa cantam la o toba improvizata !
 10. Darmam cuburi si lego ! Ce bine ca tati a construit un turn din legouri asa de frumos ! Tare ma bucur sa il daram !

Comentarii

 • Acest articol nu are comentarii.

Lasa un comentariu