Cum decurge nasterea naturala

Cum decurge nasterea naturala

Unele femei aleg sa nasca fara anestezie epidurala, bazandu-se in schimb pe tehnici precum relaxarea si respiratia controlata pentru durere.

Pentru multe mame care urmeaza sa se nasca, a avea o nastere naturala nu inseamna a fi "curajoasa" sau "martir" - este vorba despre tratarea travaliului si a nasterii ca un eveniment natural. Multe femei gasesc experienta, in ciuda durerii, plina de satisfactii.

Multe femei cu sarcini cu risc scazut aleg sa mearga pe nasterea natural pentru a evita posibilele riscuri pe care le poate prezenta anestezia pentru mama sau copil. Anestezicele va pot afecta travaliul - presiunea sangelui ar putea sa scada, travaliul dvs. ar putea incetini sau accelera, ati putea avea senzatii de greata si s-ar putea sa simtiti un sentiment de lipsa de control.

Cum se simte travaliul ?

Desi travaliul este adesea considerat drept unul dintre cele mai dureroase evenimente din experienta umana, aceasta variaza foarte mult de la femeie la femeie si chiar de la sarcina la sarcina. Femeile experimenteaza durerea travaliului in mod diferit - pentru unele, seamana cu crampele menstruale, pentru altele, o presiune severa, iar pentru altele valuri extrem de puternice care se simt ca crampele diareice.

Cat o sa dureze?

Nu exista un program magic atunci cand nasti natural. Pentru unele femei, bebelusul vine in cateva ore, pentru multe altele este posibil sa dureze toata ziua (sau mai mult). Indiferent daca optati pentru anestezie sau nu, corpul fiecarei femei reactioneaza diferit la travaliu.

Riscuri si precautii

Nasterea naturala este, in general, foarte sigura. Dar devine riscanta atunci cand o femeie ignora recomandarile medicului sau daca refuza interventia medicala daca totul nu merge asa cum a fost planificat.

Este important fiti deschisa altor optiuni daca apar complicatii. in caz de urgenta, refuzarea ajutorului medical va poate pune viata dvs. si a copilului in pericol.

Dupa nastere

Ca orice femeie care a nascut, probabil o sa va simtiti:

  • obosita - atat tu, cat si bebelusul tau, probabil, veti dori sa dormiti cat mai mult posibil
  • agitata sau rece - multe femei incep sa tremure dupa nastere. Aceasta este o reactie normala.
  • emotionata si puternica - s-ar putea sa simtiti un sentiment coplesitor de realizare stiind ca ati facut-o

Daca nu pot face fata durerii ?

Travaliul ar putea sa mult mai dureros decat ati anticipat. Unele femei care au afirmat ca nu doresc nici un anestezic, sfarsesc prin a-si schimba parerea odata ce sunt in travaliu. Acest lucru este foarte comun si complet de inteles.

Comentarii

  • Acest articol nu are comentarii.

Lasa un comentariu