Nasterea prin cezariana

Nasterea prin cezariana

Multe mamici se asteapta ca sa aiba o nastere foarte frumoasa. Doua lucruri sunt sigure: experienta ta la nastere nu va fi la fel de calduroasa si intima cum ti-ai imaginat-o si corpul tau va avea nevoie de mai mult timp pentru a se recupera decât daca ai avea o nastere naturala.

Cezariana are rolul de a va aduce copilul pe lume in siguranta. 

Pregatirile

Dupa semnarea formularului de consimtamânt si anestezie o sa fiti condusa in sala de operatie. 

În sala de operatie, o perdea va fi trasa peste sectiunea mijlocie a corpului, astfel încât, pe lânga faptul ca nu veti simtii nimic, nici nu o vedeti ceva.

O asistenta medicala va va rade suficient de mult parul pubian pentru a elibera calea pentru incizie, care de obicei este la fel de lunga ca degetul mijlociu.

Cand va incepe operatia nu veti simtii nimic.

Nasterea

Curand veti simtii niste durere, ceea ce înseamna ca bebelusul este mutat în pozitie. Aceasta parte nu este diferita de cea a nasterii naturale, cel putin pentru medic.

Deoarece nu veti putea impinge, doctorul o sa apese pe partea de sus a uterului pentru a ridica capul bebelusului din pelvis, urmand ca umerii si corpul sa il urmeze. 

Înainte sa stii, un bebelus se va afla in sala. Din momentul în care se face incizia, bebelusul poate fi scos în doar doua minute sau o jumatate de ora, în functie de circumstante.

Acum toata atentia este indreptata spre bebelus, o apreciere a starii de sanatate si acomodare a acestuia cu noul mediu este realizata si i se acorda o nota. 

Acum urmeaza ce-a mai complexa parte a nasterei prin cezariana. Uterul este cusut, straturile exterioare sunt aliniate si pielea este cusuta, fie cu cusaturi dizolvante (care necesita mai mult timp), fie cu capse (care necesita îndepartarea câteva zile mai târziu).

Urmatoarea ora o sa o petreceti la reanimare. Veti avea un monitor de inima si un monitor de saturatie a oxigenului atasat de deget. Efectul anesteziei o sa inceapa sa dispara si o sa incepeti sa va simtiti picioarele, uneori treptat, uneori dintr-o data. Totodata o sa incepeti sa simtiti mancarimi peste tot, doar pentru o perioada de timp.

Recuperarea dupa cezariana

Comentarii

  • Acest articol nu are comentarii.

Lasa un comentariu