
Pate din ficat de pui pentru mama si copil
Incepand de la 7 luni
Ficatul de pui este o sursa excelenta de fier pentru copiii mici - si bun pentru a creste nivelul de fier al mamei.
Ficatul de pui este moale si usor de transformat intr-o pasta neteda, usor aromata. Pateul facut acasa este, de obicei, mai bogat in fier decat pateurile facute in comert, care nu contin mult ficat de pui.
Cumparati un ficat de pui proaspat si preparati-l in ziua cand a fost cumparat.
Ingrediente :
- 350 de grame de ficat de pui proaspat
- 2 linguri unt sau ulei
- 10 cm de telina moale, tocata
- 1 lingura de patrunjel tocat
- 1/4 cana de apa
Metoda de preparare
Indepartati grasimile si partile albe din ficat. Taiati ficatul bucatele.Se incalzeste untul sau uleiul intr-o tigaie si se adauga telina taiata, patrunjel si cimbru (optional). Gatiti usor la o temperatura moderata, amestecand, timp de cateva minute.
Adaugati ficatul de pui si amestecati des, timp de aproximativ 8 minute. Amestecati pana ficatul este gatit. Dupa se amesteca cu blenderul sau se trece printr-o sita. Pasta obtinuta se amesteca cu putina apa fiarta, pentru a obtine o consistenta tartinabila.
Daca doriti un pateu pentru copii si pentru adulti, acesta este momentul sa separam compozitia in 2 parti.
Pentru bebelus, 7-8 luni
Adaugati 1 pana la 2 lingurite de piure de legume si incalziti bine. Se raceste la temperatura corespunzatoare pentru copil, apoi se serveste.
Pentru bebelusii mai mari de 8 luni
Puneti pateul proaspat preparat intr-un recipient, acoperiti-l si pastrati-l la frigider. Poate fi utilizat in decurs de 2 zile, sau pus la congelator poate fi pastrat pana la 3 saptamani.
Poate si servit tartinat pe biscuiti
Pentru mami sau tati
Se condimenteaza pateul ramas cu piper sau sare dupa gust. Sau adaugati alte condimente, cum ar fi pudra de usturoi daca va place !
Serviti pateul cu paine proaspata.
Comentarii
Acest articol nu are comentarii.
Lasa un comentariu