Pate din ficat de pui pentru mama si copil

Pate din ficat de pui pentru mama si copil

Incepand de la 7 luni

Ficatul de pui este o sursa excelenta de fier pentru copiii mici - si bun pentru a creste nivelul de fier al mamei.

Ficatul de pui este moale si usor de transformat intr-o pasta neteda, usor aromata. Pateul facut acasa este, de obicei, mai bogat in fier decat pateurile facute in comert, care nu contin mult ficat de pui.

Cumparati un ficat de pui proaspat si preparati-l in ziua cand a fost cumparat.

Ingrediente :

  • 350 de grame de ficat de pui proaspat
  • 2 linguri unt sau ulei
  • 10 cm de telina moale, tocata
  • 1 lingura de patrunjel tocat
  • 1/4 cana de apa

Metoda de preparare

Indepartati grasimile si partile albe din ficat. Taiati ficatul bucatele.Se incalzeste untul sau uleiul intr-o tigaie si se adauga telina taiata, patrunjel si cimbru (optional). Gatiti usor la o temperatura moderata, amestecand, timp de cateva minute.

Adaugati ficatul de pui si amestecati des, timp de aproximativ 8 minute. Amestecati pana ficatul este  gatit. Dupa se amesteca cu blenderul sau se trece printr-o sita. Pasta obtinuta se amesteca cu putina apa fiarta, pentru a obtine o consistenta tartinabila.

Daca doriti un pateu pentru copii si pentru adulti, acesta este momentul sa separam compozitia in 2 parti.

Pentru bebelus, 7-8 luni

Adaugati 1 pana la 2 lingurite de piure de legume si incalziti bine. Se raceste la temperatura corespunzatoare pentru copil, apoi se serveste.

Pentru bebelusii mai mari de 8 luni

Puneti pateul proaspat preparat intr-un recipient, acoperiti-l si pastrati-l la frigider. Poate fi utilizat in decurs de 2 zile, sau pus la congelator poate fi pastrat pana la 3 saptamani.

Poate si servit tartinat pe biscuiti

Pentru mami sau tati

Se condimenteaza pateul ramas cu piper sau sare dupa gust. Sau adaugati alte condimente, cum ar fi pudra de usturoi daca va place !

Serviti pateul cu  paine proaspata. 

 

Comentarii

  • Acest articol nu are comentarii.

Lasa un comentariu