Sfaturi pentru achizitonarea hainutelor

Sfaturi pentru achizitonarea hainutelor

Cand suntem insarcinate deja ne imaginam cum o sa imbracam bebelusul in fel de fel de costumase , ba chiar o sa il schimbam de hainute de mai multe ori pe zi ca sa  poata purta dulapiorul plin de haine pe care il pregatim.

Situatia sta un pic altfel ...cand copilul e foarte mic ne este un pic greu sa il imbracam, multe hainute ochioase nu se imbraca usor sau nu sunt comode asa ca vom reveni la cele simple si comode cu foarte multe capse .

Daca pentru primele 6 luni cu siguranta vom avea metri de hainute noi , cumparate ori de noi ori de bunici , rude , primite la botez , etc , dupa aceea situatia se schimba … Vom observa cand copilul incepe diversificarea ca va murdari destul de mult si chiar daca ii punem bavetica, e posibil ca unele hainute sa ramana cu pete . In perioada 0-2 ani copii cresc foarte repede astfel incat in max 4 luni o hainuta noua ajunge in cutia celor care au ramas mici.

Multe mamici au prieteni de la care primesc/imprumuta hainute. Altele cauta pe grupurile de facebook sau olx hainute care sa arate bine . Bineinteles, sunt mamici care cupara doar hainute noi copiilor, pentru ca isi permit sau fac multe sacrificii si cumpara doar haine noi ca vor sa le dea ce e mai bun si s-ar simti vinovate daca l-ar imbraca cu hainute second hand.

Iata cum am facut eu:

In primele 3 luni am primit baxuri cu haine de la prieteni , plus sacose pline cu haine la botez, am inceput atunci sa constant ca unele haine chiar daca sunt ochioase si de firma sunt foarte incomode si slabe calitativ. Imi amintesc de un costumas rosu de la salamadra care chiar daca a fost spalat de 2 ori culoare a intrat pana si in cearceaful de pat si baiatul era rosu tot pe picioare ca a trebuit sa frecam serios la baita :).

In perioada respectiva mi am format si preferinte, am observat ca body urile de la CA sunt foarte faine. Mi au mai placut si hainutele de la MS (mark&spencer) , H&M si TEX.

Am observat ca cele de la TEX sunt mai micute decat varsta afisata pe eticheta.

La un moment dat, desi aveam combinezoane de imbracat afara am vrut o gecuta pana in talie, mi se parea incomod de plimbat in combinezon cand mergeam la cumparaturi. Am vazut atunci ca o gecuta sarea de 100 de lei … si eu aveam de gand sa o poarte doar de cateva ori  , (chiar m-am gandit ca mai mult de 7 ori nu are cum sa o poarte) asa ca am inceput sa fiu atenta la grupurile de vanzari de pe facebook. Si uite asa am cumparat o gecuta minunata cu 2 fete la 30 lei.

Din acel moment am inceput sa fiu atenta la grupurile de facebook si sa ii iau constant cand am gasit hainute de calitate si bine intretinute. Ma uit tot timpul si la profilul mamei sa stiu ca hainutele vin de la o persoana curata/ingrijita.

Pe unele hainute de firma poate dau si 20 lei pe bluzita si a fost o persoana care m-a intrebat de ce nu ii iau din PEPCO noua la banii astia?  Pentru ca prefer daca dau 20 lei sa fie ceva comod si de calitate decat “nou” . Acum nu zic ca in PEPCO toate hainutele nu sunt ok dar majoritatea au materialul nasol . Din cand in cand prinzi bumbacel bun.

Recent am cumparat un lot mare de hainute de purtat in casa . Noi stam la curte si murdarim 3 perechi de pantaloni pe zi , in zilele caldute cand putem sta afara mult. Aveam un buget de 200 de lei pentru haine luna aceasta , am preferat sa ii cumpar 8 perechi de pantaloni , 5 bluzite , 2 hanorace ,1 gecuta de toamna , decat sa ii iau 2 treningute noi.   

Luna viitoare in schimb , vom cumpara 2 costumase noi sa avem “de cele bune ”.

Cu papuceii aceiasi poveste : i-am cumparat de la KIDAPRO si de la H&M , am fost nemultumita de ei , cei de la KIDAPRO l-au strans foarte tare si cei de la H&M aveau talpa prea tare, asa ca atunci cand am avut nevoie de papucei  am preferat sa ii iau de la TIKI sh decat unii noi .

Voi cum procedati cu hainutele ? 

Comentarii

  • Acest articol nu are comentarii.

Lasa un comentariu